Norges svømmeskole

Norges Svømmeskole er en mal for svømmeopplæring. Den er utarbeidet for å hjelpe klubber og kvalifiserte instruktører, som med sin erfaring vil forsterke gjennomføringen av planen.

Planen er basert på solid pedagogikk/metodikk, og tuftet på nasjonale standarder for hvilke øvelser som må beherskes på veien mot svømmedyktighet. Dette gir instruktørene en retning, men også en mulighet for variasjon i gjennomføringen.

Planen inneholder ikke detaljerte timeplaner, da disse kun kan utvikles lokalt når man vet hvilket nivå elevene er på, og hvilke rammebetingelser man har til rådighet. Hver enkelt svømmeskole kan, i samarbeid med instruktørene, lage sine lokalt tilpassede timeplaner basert på disse rammebetingelsene.

Norges Svømmeskole har fokus på:

  • at svømmeopplæring skal være gøy
  • ferdighetsutvikling
  • svømmeteknisk utvikling
  • kognitiv utvikling

Svømmeopplæringen arrangeres av lokale svømmeklubber. Alle klubber som er registrert i Norges Svømmeskole driver svømmeopplæring etter Norges Svømmeforbunds metodikk og pedagogikk.

Ofte stilte spørsmål

Jeg vil melde på mitt barn på Barnas svømmeskole, hvordan gjør jeg det?

Vi har elektronisk påmelding til våre svømmekurs. Du kan gå inn på https://tryggivann.no/SnøggSK å trykke på linken.

Kan vi foreldre se på når de er i vannet?

Vi har best erfaring med at foreldre ikke er tilstede i kurset.  Det trekker barnas oppmerksomhet vekk fra instruktørene, og progresjonen blir dårligere. I tillegg har ikke barna noe å vise frem på siste kursdag.

Mitt barn er redd, og trenger tryggheten ved at jeg er der og ser på, kan jeg da være tilstede?

Hvis ditt barn har spesielle behov, har vi erfaring med at foreldrene er tilstede i 5-10 min etter oppstart, men avtaler med barnet at du går etter det.  Betrygg ditt barn med at du er der hvis det er behov for det.

Vannet er veldig kaldt, er ikke det skadelig for mitt barn?

Vannet i våre bassenger holder stort sett 28 grader, med unntak av terapibassenget som også er i bruk, hvor vannet er ca 34 grader.  27 - 28 grader er standard for alle svømmehaller, og ikke skadelig.

Barnet mitt fryser, og vil ikke tilbake, hva gjør jeg?

I utgangspunktet vet vi at det ikke er skadelig å fryse litt, men hvis det er veldig ille så snakk med instruktøren, så prøver vi å finne en løsning. Snakk positivt om det og oppmuntre barnet til å være med i det kalde bassenget. Det kalde bassenget bør brukes fra pingvin merket og oppover.

Mitt barn ønsker å slutte, får jeg igjen pengene?

Snakk med hovedinstruktør, så finner vi en løsning. Ved lengre sykdom, ta kontakt så ordner vi det også.

Jeg tror jeg har meldt mitt barn på feil nivå, hva gjør jeg?

Våre hovedinstruktører er erfarne svømmeinstruktører, og ser raskt om et barn er på feil nivå eller ikke.  De sam ordner med hverandre, slik at ditt barn får et tilbud som passer.  Det kan gå en kurskveld eller to før dette er i orden, men vi sørger for at alle barna skal få riktige utfordringer. Snakk med oss om du har spørsmål eller innspill.

Hvordan vet jeg hvilket kurs barnet mitt skal gå på neste gang?

Alle har en egen brukerside på www.tryggivann.no, der skal du finne informasjon om hvilket kurs ditt barn skal gå på.  Den informasjonen skal være klar 1-2 uker før foregående kurs er avsluttet. Hovedinstruktørene setter opp forslag på «tid, sted og nivå» Om informasjonen ikke foreligger, ta kontakt med hovedinstruktør.

Mitt barn har ikke rykket opp til neste nivå, hvorfor ikke, og hvorfor har jeg ikke fått beskjed om det?

Det er helt normalt at barn trenger å gå samme kurs flere ganger.  De aller fleste barn må gå et eller flere kurs om igjen hvis de går hele kursplanen.  Barnas lærekurve er individuell, og de fleste opplever at de trenger noe lengre tid på noen av læringsmålene.

Mitt barn klarte ikke merket, og vil ikke gå på avslutningen siden hun da ikke får diplom og merke – det synes hun/han er flaut.  Hva gjør jeg?

Barnet får diplom og merke fra det kurset de har gått på selv om barnet ikke har fullført kurset.  Det kan da hende at barnet forsøker igjen, og dermed får det både diplom og merket en gang til. Alle får altså noe de kan være stolte av, og henge på veggen :-)

Mitt barn rykket ikke opp, men det gjorde vennene/venninnene.  Kan de likevel gå på neste nivå?

Vi anbefaler da at barnet går samme kurs en gang til.  Det er viktig at barna føler mestring, og vi ser at det er en «bjørnetjeneste» å hoppe over et kursmål.  Da blir barna umotivert, fordi de ikke klarer å henge med.

Hvor får vi kjøpt badehette/badetøy og svømmebriller? Kan/må man bruke dette?

Ja, badehette skal brukes fra selungemerket og opp. Svømmebriller bør brukes fra selunge merket og anbefales på det sterkeste. Badehette med klubbens logo får dere en gang fra selungemerket. Mister dere den, kan ny kjøpes fra Snøgg SK for 50,-.  Badetøy og svømmebriller kan dere få kjøpt enkelt i ulike sportsbutikker, og eller gjennom Klubben.no.  
Spør Snøgg SK eller Hovedinstruktøren så får du en rabattkode på 20%.

Har dere søskenrabatt?

Nei, dessverre vi har foreløpig ingen søskenrabatt.

På grunn av religiøse årsaker ønsker jeg at barnet mitt bruker heldekkende drakt, er det mulig?

Ja, dette er mulig hvis det er heldekkende våtdrakt/badedrakt som brukes. Vi kan ikke tillate andre typer plagg som bomull og lignende i bassenget pga. hygieniske årsaker. Ulike former og varianter av plagg kan også komme i veien for en god opplæring hvor det er viktig for instruktøren å følge barnets kroppsbevegelser i detalj.

Bassenget blir stengt, får jeg kompensasjon for dette?

Nei dessverre, bassengene kan bli stengt av mange årsaker. Da disse årsakene er utenfor vår kontroll, har vi heller ikke mulighet til å kompensere for dette.